top of page

Velkommen til festival!

29. september til 1. oktober inviterer vi til fantastisk festivalstemning på Gjøvik med musikk, mat, faglig innhold, kunst og kultur. Med stort og smått har vi 60 arrangement gjennom helga og vi gleder oss til stor aktivitet i byen.


Marianne Aashaug er på sitt andre år som festivalsjef og mener at både gjester og utstillere har all grunn til å glede seg til årets Akevittfestival.


– Alt ligger til rette for at både gjester og utstillere skal få noen skikkelig fine dager, forteller Marianne smilende. Gjøvik kommer til å bugne av gode mat- og drikkeopplevelser!


Under årets festival vil du finne noe nytt og noe kjent fra før. Vi viderefører smaksteltet på Jernbanetorget og det store matmarkedet som er i Gjøvik Sentrum og på CC Gjøvik.


Det vil være festmiddager på flere av byens restauranter og vi har noen nye godbiter til dere i år:

Klokken 13 lørdag 1. oktober arrangeres det Sip & Paint på Samfundet! Sip & Paint passer for alle som ønsker å ha en sosial og hyggelig dag, enten sammen med venner, familie, kollegaer eller andre du liker å henge med. Man trenger ingen forkunnskaper for å delta og instruktøren guider dere steg for steg gjennom motivet.


Endelig kan vi i samarbeid med Bilia ønske Arne Brimi velkommen til Norsk Akevittfestival! Brimi er kjent for å kombinere norske mattradisjoner med det moderne, internasjonale kjøkken - og ikke minst dialekta si. Vi gleder oss til grilling med Brimi, og det burde du også! Torsdag klokken 14 finner du Arne Brimi i teltet utenfor Khalles Corner. Gratis arrangement!

For første gang skal det arrangeres NM i akevittcocktails, og det skjer på Gjøvik. Hit kommer det ypperste av bartendere Norge har å by på og du kan følge de live i foajeen på Quality Hotel Strand på lørdag kl 11-16.


– Årets festivalstyre har gjort en kjempejobb med å få i land en festival som har mye som frister. Festivalstyre består av arbeidsomme og dedikerte deltakere som har jobbet mange og lange timer for å forberede årets festival. Næringslivet i Gjøvik bidrar med både sponsorbidrag og tjenester, og det samme gjør Gjøvik kommune. Tusen takk til alle som bidrar, og tusen takk for alt arbeid som er gjort i forkant for å gi de besøkende den beste festivalen vi har produsert noensinne!


Marianne Aashaug Festivalsjef Norsk Akevittfestival

Se fullt program for Akevittfestivalen her

留言


bottom of page