top of page

Spelloppmaker - fredagsfest i festivalteltet

Vi tok en hyggelig prat med gitarist Henrik i Spelloppmaker som spiller i festivalteltet fredag under årets akevittfestival. De har en fanskare som følger dem overslt som utvides hver gang de står foran et nytt entusiastisk publikum.
Hva vet Spelloppmaker om Gjøvik ?


Vi vet at Gjøvik er flott Studentby, som også huser havnen hvor Mjøsas hvite svane har sitt hjem. Så var vel Gjøvik også en av vertsbyene til Lillehammer OL i 1994. Så arrangeres jo selvfølgelig Akevittfestivalen på Gjøvik.
Hva vil Spelloppmaker skape av stemning i teltet ?


Vi er nok et band som kan spre god stemning på tvers av aldere. Vi ser stadig at musikken fenger både tenåringer som pensjonister, og er stolte av å kunne være med på å samle forskjellige generasjoner sammen på fest. Vi spiller ekte musikk, med ekte instrumenter og har musikere som er dyktige på å få med publikum

Hvorfor navnet Spelloppmaker? En hybrid av opprørskhet og at vi "speller opp" til fest, gjorde at navnet var selvskrevent når det først dukket opp

Hvor lenge har dere spilt sammen ? Vi startet opp våren 2015, og gav ut vårt første album "Vil Du Væra Med" i mars 2016. Som har blitt etterfulgt av enda et album "Lærda Klokka Sju" i 2017 og en mengde singler.

Hva er bandets største opplevelse siden oppstart ? Oi, her er det mye å velge mellom. Vi kunne sikkert nevnt konserter foran tusenvis av mennesker, eller millionvis med streams på låtene våre, men for min del tror jeg den største opplevelsen var når det gikk opp for meg at folk rundt i hele Norge kan låtene våre. For eksempel første gangen vi reiste på andre siden av landet og publikum sang allsang. Det er en opplevelse som sitter i.
Spelloppmaker er et seksmanns-orkester som spiller en blanding av køntri-rock og fest-køntri. Bandet fenger alt fra de litt mer seriøse konsertgåere, til ungdommen som vil oppleve tjo-og-hei. Spelloppmaker har sitt eget særpreg i bruken av Solør-dialekta, som har sitt opphav fra Solør i Hedmark. Solør er kjent som Norges svar på sørstaten Tennessee, noe som gir låtene en ekstra dimensjon av at dette er skrevet av bønder og bygdefolk.


Fredag sparker de i gang festivalteltet på årets Akevittfestival og det er fortsatt mulig å skaffe seg billett her.

Comments


bottom of page