top of page

Smaksteltet - kilden til livets vann

Smaksteltet på Jernbanetorget har åpent fra 13:00-18:00 fredag og lørdag. Velkommen til fem innholdsrike timer med akevitt, utstillere og boder i lange baner! Nedenfor kan du lese om noen av årets utstillere:


Anora Group (tidligere Arcus) er Norges ledende brennevinsselskap og holder til på Gjelleråsen, rett nord for Oslo. Arcus ble opprettet i 1996 da det gamle Vinmonopolet ble splittet opp i to selskaper: en statlig eid salgsdel (Vinmonopolet) og en privateid produksjonsdel (Arcus). Arcus produsere akevitt basert på oppskrifter fra blant annet de gamle norske akevitthusene som Opland, Lysholm, Løiten og Simers. I tillegg har de blåst liv i gamle merkevarer som for eksempel Strand Brænderi. Arcus eldste akevittresept er fra 1821 og kommer fra De Lysholmske Brenneri.


*


Atlungstad Håndverksdestilleri ble stiftet i 2018, og destilleriet har tre ansatte som arbeider med å skape nye akevitter og andre brennevinstyper, der mesteparten av råvarene kommer fra nærmiljøet. Potetspriten som brukes i produktene, kommer hovedsakelig fra Atlungstads egen produksjon av potetsprit.

Destillatør Halvor Heuch, mannen som har utviklet mange av de norske klassikerne innen akevitt de siste årene, arbeider nå på håndverksdestilleriet – sammen med sønnen Rasmus og Romain Jourdan. Sammen sikrer de at Atlungstad får tilbake litt av glansen fra 1800-tallet.


*


Vømmel & Dram AS er et familieselskap som har produsert egne aquaviter siden 2006. V&D har både aquavit og bitter dram i sprit porteføljen og utvider denne løpende. Eldste eier er tidligere eier og disponent i Løiten Brænderi Bård Wetten. V&D har utspring og tilhold på Vien Gård som har levert poteter til Norsk potetsprit siden 1896. Formålet med V&D er å ivareta produksjon av Norsk aquavit samt andre sprit-produkter i Norge med Norsk potetsprit. B. Wetten har kjempet for Norsk potetsprit i Norsk aquavit i 40år og gjennom V&D ønsker vi å vise hvilket unikt produkt Norge har.


*


Per Y. Steinsholt kan mye generelt om akevitt med vekt på poteten. Steinsholt tar alltid med deler av egen akevittssamling til Norsk Akevittfestival og er en selvfølge i smaksteltet.


*


King Kenny Akevitt Supporter Edition er produsert i samarbeid med Oslo Håndverkdestilleri, og pre-lanseres søndag 3. oktober. Verdens første akevitt med hint av Liverpool er vi så heldige å kunne presentere aller først i verden – i vårt smakstelt!


Disse og mange flere kan du møte i vårt store smakstelt på Jernbanetorget midt i sentrum. Vi sees!Comments


bottom of page