top of page

Matkonferansen Mersmak 2021

Velkommen til matkonferansen Mersmak 2021!

Når: 30. september kl. 12-15

Hvor: Samfundet, Gjøvik


Konferansen er arrangert og program utarbeidet av: KOM (Kultur, opplevelser, mat) Gjøvik - Toten - Land


"KOM til Gjøvik, Toten og Land" er et nettverk av små og store bedrifter som jobber for å fremme lokalmat, å gi gjesten helt spesielle opplevelser - på helt unike steder.


Matkultur er en viktig faktor for steders identitet og for turisters reisevalg. På Mersmak-konferansen serveres inspirasjon og kompetanse rundt lokalmat og matopplevelser.

Målsettingen er å øke interessen for bruk av lokale råvarer og produkter, samt inspirere og stimulere til økt fokus på matkultur som en viktig del av opplevelsen.


Kort sagt; flere lokale produkter, spesialiteter og retter på bordet. Konferansen er et delprogram under Norsk Akevitt festival. Velkommen til en spennende, innholdsrik dag med interessante foredragsholdere!


Ved eventuelle spørsmål, kontakt Marianne Bøe på marianne.boe@ostre-toten.no


DAGENS FOREDRAGSHOLDERE


Marte Selmer Hansen: Gründer, salsakoker og eier av HEMKOK. De produserer salsa og supper under slagordet: Rett fra Åker’n – rætt i kjæften. Helt rene produkter basert på de beste råvarene fra Toten. Med ståpåvilje, gode produkter og tydelig profil er Totensalsa inne hos de store kjedene i Innlandet og Viken.


Helena og Hans Frogner har i mange år tatt imot kurs og selskapsgjester på Kvarstad Gård i Brumunddal. Der de også produserte hjemmelaget konfekt til den lille gårdsbutikken i potetkjelleren. Nå har de tatt skrittet fullt ut, og åpnet sjokoladefabrikk, kafè og lokalmatutsalg i nyoppussede lokaler på Rudshøgda.


Ken Andre Ottesen: totning, journalist, satiriker og humorist som startet sin yrkeskarriere i OA rett etter videregående. Han har nå permisjon fra jobben som vaktsjef i VG, for å jobbe som kurs- og foredragsholder og få mer tid til «stand up». Han har tidligere skrevet for bl.a. Nytt på nytt og Praktisk info med Jon Almaas Han drifter også Instakontoen BAdesken med over 300 000 følgere.


Nina Sundquist: direktør for Stiftelsen Norsk Mat. Dette er en uavhengig stiftelse som jobber med merkeordninger som Nyt Norge, Spesialitet og Debio. De ønsker å bidra til økt mangfold, kvalitet og verdiskapning i norsk matproduksjon. De deler årlig ut Ingrid Espelid Hovigs Matkulturprisen og drifter portalen www.lokalmat.no, som også tilbyr kurset; lokalmatskolen.


 

PROGRAM FOR DAGEN:

12.00 - Velkommen v/ Marianne Bøe, prosjektleder KOM Kort om KOM-prosjektet og dagens program 12.15 - Kortreiste godbiter serveres ved bordet Matfagelever fra Raufoss Videregående Skole presenterer og serverer lokalmat-tallerken de har satt sammen. 12.45-13.00 - Rætt i kjæften: Totensalsa Marte Selmer Hansen - om den lange veien for å komme inn i kjedene 13.00-13.30 - Kvarstad Gård og sjokoladefabrikk Vi kikker over "skigarden" og hører om eventyret Kvarstad Sjokolade 13.30-14.00 - Lokalmat ut til folket! Nina Sundquist, direktør for stiftelsen Norsk Mat, om merkeordninger og lokalmatskolen 14.00-14.30 - Jeg er totning, og er stolt av det! Kent André Ottesen med skråblikk på matvarebransjen Kaffe og mingling med god "korona-avstand" 15.00 - Takk for idag!


Velkommen!

Comments


bottom of page