top of page

Lokale småretter på Mersmak

Vi starter årets akevittfestival med høyt fokus på matkultur og inviterer til matkonferansen "Mersmak" på Samfundet. Kortreiste og bærekraftige matvarer er i tiden og det er en stigende interesse for lokalt forankrede og autentiske matopplevelser.

På MerSmak serveres inspirasjon og kompetanse rundt lokalmat og matopplevelser.


I tillegg til 5 spennende foredragsholdere – gir vi kokker fra Fjorn, Smaus og Sigstad Gård (alle lokalmatpatrioter) en utfordring; mens konferansen pågår skal de forvandle et bord med ulike råvarer om til en buffet med lokale småretter. Og denne buffeten skal vi selvfølgelig smake på når foredragene er over.


Konferansen er åpen for alle med interesse for mat og matkultur! Påmelding gjøres i forkant.



Marianne Bøe fra KOM prosjektet i regi av Østre Toten Kommune

Vi er heldige som bor midt i et matfat med fantastiske tilbydere av råvarer og servering. Under Mersmak og akevittfestivalen forøvrig er det viktig å vise frem utvalget av råvareprodusenter og serveringssteder vi har i området.


Tradisjonell norsk matkultur ble i hovedsak til grunnet selvberging gjennom tøffe tider og et lite vennlig klima. Konsekvensen av dette i nyere tid er at tradisjonene for både dyrking og foredling av mat har holdt stand i. distriktene og vi som bor i slike områder nyter godt av næheten til kompetansen og råvarene.


Bli med på en fagdag som hylle matkulturen og våre lokale mathelter.


 

Julie Sigstad fra Sigstad Gård

PROGRAM:


12.50 Kaffe og registrering


Velkommen!

v/ Marianne Bøe, prosjektleder KOM og Dag Arnesen, BVG


Haldor C. Braastad, eier og driver av restauranten Smaus;

Lokalmat på menyen – ett konkurransefortrinn?


Rebekka Bond, prosjektleder for Matnyttig Norsk bonde- og småbrukarlag;

Rekoring – også et marked for kokker?



Kaja von der Berg fra Innovasjon Norge;

Hva skal til for å lykkes som grunder? 10 gode råd


Den blinde Ku;

Fra gardsbutikk til ysteri – opp og nedturer!



Kristin Prøven fra Visit Lillehammer;

Reise og mat hører sammen. Presentasjon av Matrute Gudbrandsdal


Kokkene fra Fjorn, Smaus og Sigstad Gård serverer lokale smaker – mingling



 






bottom of page