top of page

Grom - Jubileumsakevitten

Du vet at Norsk Akevittfestival har sin helt egne festivalakevitt? Vi feirer 10 år med en helt ny jubileumsutgave av nevnte akevitt!

Over: Etikett av jubileumsakevitten 2021


OM PRODUKTET

Jubileumsakevitten "Grom Jubileum" feiret 10 årganger med akevittfestival på Gjøvik. Produktet tar utgangspunkt i Grom Gjøviksakevitt, som en av de edleste akevittene Atlungstad lager. Resepten er kjernen i den norske akevitt tradisjonen, og alle de viktigste akevittstilene i landet er representert i blenden. I "Grom Jubileum" tok vi også med en andel fra fatet som er merket «Riksantikvaren». Riksantikvarfatet er en gest til Jørn Holme, som var den som betydde aller mest for fredningen av Atlungstad. I tillegg har vi også med noe mer slottsakevitt.


Gyllen farge, med smak og lukt av blant annet karve, fennikel og koriander. Kompleks smak med lang ettersmak- Lagret på sherryfat og madeirafat, som gir litt sødme og vinøse toner.


Det ble tappet 500 nummererte flasker i forbindelse med årets akevittfestival, finnes på det lokale Vinmonopolet.


Akevitt har lange tradisjoner i Innlandet, og Gjøvik er den norske akevittens vugge og hovedstad. Nesten all potetsprit i alle typer norsk akevitt, er innom rektifiseringsanlegget Hoff på Gjøvik for destillering. Det var derfor ganske naturlig å hedre byens betydning for norsk akevitt med en egen blend fra Atlungstad.


Vi sees på Norsk Akevittfestival på Gjøvik 30. september til 2. oktober!
Comments


bottom of page