Gjøvik tettpakket med folk og mat

– I år kan vi invitere til det største matmarkedet vi har hatt noen gang på Gjøvik! smiler Gry Merete Svenskerud, som er ansvarlig for matmarkedet på CC. – Vi har flere lokale utstillere enn noen gang og et stort utvalg av lokale produkter – både i Storgata og her på CC!

Luker, smaker og spisskunnskap

Matmarkedet Mætt ta mat finner du fredag og lørdag, både i Storgata og på CC Gjøvik.


– Vi gleder oss til å fylle Gjøvik med spennende smaker og dufter i helgen, sier Gry Merete (bildet) og kommer med et hett tips til alle som er glad i mat og nye smaker.


– Byen vil være full av lokale tilbydere som virkelig kan produktet sitt, så det er en gyllen mulighet for matinteresserte å få gode tips og nye smaker inn i matlagingen sin.



God mat hører sammen med godt drikke!

– Akevitten er et nordisk fenomen og smakene i den blir jo ofte løftet sammen med de riktige og gjerne lokale smakene. Litt av misjonen til Norsk Akevittfestival er jo å løfte disse lokale mat- og smaksopplevelsene, forteller Gry Merete.


Festivalen byr samlet sett på et bredt spekter av spennende mat- og drikkeopplevelser og kan i år – i enda større grad enn tidligere, presentere et bredt utvalg av norsk mat med særlig fokus på lokal mat, samt lokale matspesialiteter fra Mjøsregionen.



– Dette har vi virkelig kommet i land med i år, smiler Gry Merete og forteller entusiastisk at det blir mulighet for å spise seg gjennom byen da flere tilbydere av «mat i handa», eks. Helgrillet kje hos Ulsrudbakken Gård/Spb1 Østlandet, «brækeburgere» fra Stenbergs Gårdsverden, gourmetpølser fra Toten Kjøtt og flatbrød og potetvafler hos Bygdekvinnelaget. Fårikål hører høsten til og Kalle fra CC Mat byr på smaksprøver av denne herlige retten. Vang Gård og Holmen Crisp setter standarden med sin nostalgiske bil som en del av sin stand.


I år, som i fjor, kan du også få deg noe å bite i fra foodtrucks – bl.a fra Thors (bildet, foto: OA), som vant Mjøsas Idépris 2018 for produktene Rætt i kjæften, Det Norske Vaffelsteikeriet som ble kåret til årets lokalmatgründer i 2015, og mange andre godbiter.


Kom til byen og la deg imponere over hva regionen har å by på!

Utstillere gågata

Birkerbeinerspelet TINE Vardal, Snertingdal og Biri Bygdekvinnelag Grilstad AS Stenbergs Gårdsverden Smia Restaurant og Catering AS Nimai Håvard Hammer Kari-Mette Sandaker Unnis Torg Toten Kjøtt Norsk Akevittfestival Gulating – pop-up øl telt Spekeboden AS Stabburmat AS Grimaas Bryggeri AS Ulsrudbakken Gård, i samarbeid med Sparebank 1 Østre Lae Gård Mat fra Toten Matagenten LinkT sponsorsalg Johansen Kims/Orkla Confectionery & Snacks Norge Raufoss VGS/kokkelinja Gudbrandsdalsbakst Hoff SA/NAV EGON Honningselskapet Frøysagarden Bakken Øvre Gårdsmat Det Norske Vaffelsteikeriet Thors/Selmer Utvikling Smakfullt

Utstillere CC

Bakstfjøla CC Mat – Egenproduserte varer Finsbråten Gilde Bama Toten Egg Toten Kjøtt Kjelstad Bakeri Tine Sildakongen Ringnes Nidar Totenflak Fårikål og fiskesuppe Valdres Bakst Kjevla Bakeri Gausdal Mat Kvikstad Sau Vang gård Holmen Crisp Solbær fra hjerte – Thorud gård Viggo’s kjempegode smultringer Mr Uy

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

© 2020 av Frostrøyk/Byen vår Gjøvik for Norsk Akevittfestival