top of page
Atlungstad_Brenneri-scaled.jpg
NorskAkevittfestival_hovedlogo_hvit-01.p
IMG_6563_edited.jpg
GROM - Gjøvikakevitten

Du vet at Norsk Akevittfestival har sin helt egne festivalakevitt?

Grom festivalakevitt ble en stor suksess da den ble lansert under Norsk Akevittfestival på Gjøvik i 2019, og alle de 600 flaskene ble revet bort på rekordtid.

Grom – Gjøviks Akevitt er en klassisk norsk, fatmodnet akevitt med hint av blant annet karve, fennikel og koriander. Produktet har en gyllen farge etter lagring på sherryfat, noe som gir litt sødme og vinøse toner.

Produsert av Atlungstad - etikett av årets festivalkunstner Eldar Vågan

Daglig leder i Atlungstad Håndverksdestilleri hvor akevitten fremstilles, Romain Jourdan forteller om Grom:

 

– Akevitt har lange tradisjoner i Innlandet, og Gjøvik er den norske akevittens vugge og hovedstad. Nesten all potetsprit i alle typer norsk akevitt, er innom rektifiseringsanlegget Hoff på Gjøvik for destillering. Det var derfor ganske naturlig å hedre byens betydning for norsk akevitt med en egen blend fra Atlungstad, sier Jourdan.

Akevittfestivalen er glad over samarbeidet med Atlungstad Håndverksdestilleri, som også i år har produsert en fantastisk god akevitt. Selskapet holder til i Atlungstad Brenneris historiske lokaler, og driver med småskalaproduksjon av norsk akevitt og andre brennevinstyper. Både festivalen og Håndverksdestilleriet er stolte av å kunne videreformidle den nasjonale kulturarven gjennom kunnskap om og lidenskap for godt håndverk.

Bilde: 2024-utgaven av Grom med spesiallaget etikett av vår festivalkunstner Eldar Vågan.

IMG_6569_edited.jpg
bottom of page