top of page

Velkommen til festival!Festivalsjef Line Kildal (bildet, foto: OA) er på sin åttende festival og mener at både gjester og utstillere har all grunn til å glede seg til årets Akevittfestival.


– Alt ligger til rette for at både gjester og utstillere skal få noen skikkelig fine dager, forteller Line smilende. Gjøvik kommer til å bugne av mat- og drikkeopplevelser!


– Handelsstanden og festivalstyret (bilde av årets festivalstyret under) har gjort en kjempejobb med å få i land en festival som har mye som frister mange og jeg kan ikke annet enn å ta av meg hatten og si tusen takk for alt arbeid som er gjort i forkant for å gi de besøkende den beste festivalen vi har produsert noensinne!


Et eneste stort høydepunkt

Høydepunktene kommer som perler på en snor i løpet av de tre festivaldagene. Trang Fødsel spiller på fredag og Staut (bildet under) på lørdag. Akevittoget har sin egen avgang med NSB på lørdag – reisen er en opplevelse i seg – både med tanke på smak, kunnskap og historie. 

I tillegg er det festmiddager på mange av restaurantene i byen, foredrag som oppdaterer deg på matkultur eller akevitt, konferanse satt sammen for å løfte lokal matproduksjon, kokkekonkurranse i regi av Lærlingkompaniet og Mesterlauget, ølbryggerkonkurranser, kokkekamp… Listen er lang. Line anbefaler at du gjør deg kjent med programmet og prikker ut det du aller helst vil få med deg.


– Noen av arrangementene er utsolgt allerede, så ikke vær sen med å booke deg plass om det er noe spesielt du ønsker å få med deg!Folkeliv, lukter og smaker

Bare det å gå i gatene, oppleve folkelivet og få med seg utstillerne i Storgata og på CC vil være en opplevelse i seg. Du vil kunne spise deg gjennom hele Gjøvik og matmarkedet «Mætt Ta Mat» og få med deg gode tips fra de som kan mat best, sammen med de aller beste råvarene til egen matlaging hjemme.

– For tredje år på rad har vi også vår egen festivalakevitt, som i år har fått navnet «Ælminnli’ festivalakevitt». Akevitten er produsert i samarbeid med Atlungstad brenneri og er

redestillert på Gjøvik, som all annen Norsk akevitt, forteller Line.Rekordene

– Vi er jo litt glad i å slå rekorder og i år kan vi skilte med Norges største smakstelt for akevitt og øl og det største matmarkedet vi har hatt i Gjøvik noen gang. I tillegg har vi store forhåpninger om å slå publikumrekord i år igjen og bikke 32.000 besøkende, avslutter Line.


– Jeg er ganske sikker på at dette er den beste festivalen vi har produsert så langt. Vi i styret (årets bilde av festivalstyret under) og handelsstanden gleder oss til å vise Gjøvik frem fra sin aller beste side!

Velkommen til festival!Comments


bottom of page