top of page

Velkommen til festival!


Festivalsjef Line Kildal

Festivalsjef Line Kildal (bilde) er på sin niende festival og mener at både gjester og utstillere har all grunn til å glede seg til årets Akevittfestival.

– Alt ligger til rette for at både gjester og utstillere skal få noen skikkelig fine dager, forteller Line smilende. Gjøvik kommer til å bugne av gode mat- og drikkeopplevelser!

– Årets festivalstyre har gjort en kjempejobb med å få i land en festival som har mye som frister. Festivalstyre består av arbeidsomme og dedikerte deltakere som har jobbet mange og lange timer for å forberede årets festival. Næringslivet i Gjøvik bidrar med både sponsorbidrag og tjenester, og det samme gjør Gjøvik kommune. Tusen takk til alle som bidrar, og tusen takk for alt arbeid som er gjort i forkant for å gi de besøkende den beste festivalen vi har produsert noensinne!


Årets festivalstyre er klar for festival. Bildet tatt ved Skibladner i kostymer fra ca 1945. Foto: Fotografen Gjøvik

Et eneste stort høydepunkt

Høydepunktene kommer som perler på en snor i løpet av de tre festivaldagene. Med over 60 arrangement bør det være noe for enhver smak og vi håper alle vil ta turen til festivalen. Akevitt-toget har sin egen avgang med NSB på fredag – reisen er en opplevelse i seg selv, både med tanke på smak, kunnskap og historie.

Det er festmiddager på de fleste av byens restauranter, foredrag som oppdaterer deg på matkultur og håndverket bak akevitt og øl og en hel konferanse satt sammen for å løfte lokal matproduksjon. Også i år blir det kokkekonkurranse med Eivind Hellstrøm som dommer og spennende foredrag om Gjøviks historie innenfor spritproduksjon og glassproduksjon. I festivalteltet byr vi på hele to dobbeltkonserter. Fredag spiller Spelloppmaker / Staysman & Lazz og på lørdag 80-talls bandene Return & Stage Dolls


Staysman&Lazz, Spellippmaker, Stagedolls og Return

Listen er lang. Line anbefaler at du gjør deg kjent med programmet og prikker ut det du aller helst vil få med deg.

– Noen av arrangementene er utsolgt allerede, så ikke vær sen med å booke deg plass om det er noe spesielt du ønsker å få med deg!


Folkeliv, lukter og smaker

Matgata er dobbelt så lang i år og fylt av lokale og norske matopplevelser

Dette året har vi satset stort på «Mætt ta mat» og har doblet lengden på matmarkedet. Bare det å gå i gatene, oppleve folkelivet og få med seg utstillerne i Storgata og i Strandgata vil være en opplevelse i seg. Du vil kunne spise deg gjennom hele Gjøvik og matmarkedet «Mætt Ta Mat» - og få med deg gode tips fra de som kan mat best, sammen med de aller beste råvarene til egen matlaging hjemme.

Nytt av året er også våre Aquaverter som er vertskapet for de besøkende til Gjøvik. Våre flotte verter kan hjelpe til med det meste og ser du en orange jakke med skriften Aquavert er det bare å ta kontakt!

Aquacamp er også nytt av året og er et samarbeid med Hagen Bil. Festivalens bobil- og caravancamp ligger på Huntonstranda ved Mjøsa og har vakthold hele døgnet, i tillegg til sosiale aktiviteter som grilling og underholdning. Selveste Tore Halvorsen kommer med "Kongen av campingplassen".

Aquacampen er en av årets nyheter

– For fjerde år på rad har vi også vår egen festivalakevitt, som i år har fått navnet «Grom» Festivalakevitt». Akevitten er produsert i samarbeid med Atlungstad brenneri og er

redestillert på Gjøvik, som all annen Norsk akevitt, forteller Line.


Smaksteltet

Norges største smakstelt for akevitt og øl finner du i festivalteltet på Jernbanetorget. Smaksteltet er et unikt utstillingsvindu hvor du møter både små og store produsenter, lokale og landsdekkende. – Jeg er ganske sikker på at dette er den beste festivalen vi har produsert så langt. Vi i festivalstyre gleder oss til å vise Gjøvik frem fra sin aller beste side!

Hjertelig velkommen til festival!

Comments


bottom of page