top of page

Dobler lengden på Matmarkedet

«Vi utvider matmarkedet i år og feirer med GRATIS bodplass for de som bestiller før 10. september!» Jubler festivalsjef Line Kildal.Hele Mætt av Mat sin visjon og også det Akevittfestivalen står for er å løfte norsk og spesielt lokal matkultur. De siste årene har enda flere små matprodusenter turt å satse og interessen for mat og opplevelser har også økt blant publikum. Utvidelsen av matmarkedet er et resultat av dette, men ikke minst; om ikke lenge slås Oppland og Hedmark sammen til et fylke. Dette skal også synes i Akevittfestivalen.

«Sammenslåingen til Innlandet er tatt høyde for under årets matmarked og er en helt riktig og veldig viktig utvidelse av opplevelsen» forklarer Line. «Festivalen blir styrket som smaksopplevelse når den i år også trekker enda flere lokale utstillere, også fra Hedmarksiden av Innlandet».


Vil du være en av utstillerne på Akevittfestivalen? Meld deg her!


Festivalbesøkende kan glede seg til en enda lenger matgate i år

Spennende småskalaprodusenter

Line forteller at festivalen har godt med utstillere fra hele landet, men at det de siste årene har skjedd en oppblomstring.

«Det skjer jo ufattelig mye spennende innen lokal, norsk matproduksjon og vi ønsker virkelig at de små og dyktige produsentene skal få skinne. Gjennom å gi bort bodplassene gjør vi det vi kan for å løfte lokale mattradisjoner og -produksjon, samtidig som at vi tilrettelegger for å utvide matmarkedet videre fra jernbanetorget og helt til CC».

Det er tegnet opp et nytt kart over bodplassene som kommer til å strekke seg fra akevittscena på postplassen i enden av gågata, helt til inngangen til CC, utenfor H&M. Det er et spenstig prosjekt, men Line har planen klar og er sikker på at det kommer til å bugne av godsaker hele veien.

«Det er ikke lett å drive med småskala produksjon i Norge og vi håper at utvidelsestilbudet vårt vil hjelpe de små produsentene våre hit og samtidig bidra til et matmarked, hvor utstillerne bruker pengene de sparer på utstillerplassen, på en bod som oser kvalitet og lokal matentusiame»


Matmarked Akevittfestivalen 2019
Slik vil bodene bli plassert på årets Akevittfestival. Fra postplassen, helt til CC.

Tar imot tips!

Listen over produsentene hun ønsker å ha med er allerede lang, men hun og resten av festivalstyret ønsker også tips fra publikum om hvem som kunne ha trengt og har lyst på en plass i gata.

God og kortreist mat har i tillegg blitt «Inn» de siste årene og Line mener at folk etter hvert virkelig «kan» mat, kjenner de lokale spesialitetene og kanskje faktiske er ekspertene som skal få mene noe om hvem som skal få pryde det feststemte matmarkedet.

«Vi gleder oss virkelig til å vandre i matgata i år» avslutter Line.

Har du tips om utstillere? Send inn herComments


bottom of page