Opplandsmesterskap 2018 – ølbryggerkonkurranse


Kåring på Akevittscena kl. 13.45 lørdag 12. oktober

Norsk Akevittfestival inviterer til ølbryggerkonkurranse for hjemmebryggere!

Flere av Norges fremste ølkjennere vil bedømme ølet og kåre vinneren. Finalen og premiering i akevitteltet på Postplassen lørdag 13. oktober kl. 13.45.

Alle øl dømmes etter typeriktighet. Andre typedefinisjoner enn Norbryggs kan kun brukes etter avtale med Dommerkomiteen.

Det skal leveres 2 flasker av hver påmelding. Dette slik at vi kan gi en ny sjanse om noe er galt med første flaske.

Flasken skal merkes med navn, alkoholprosent, og hvilken type øl det er, ut fra Norbrygg sin typedefinisjon, les her.

Merking av flasker

Om en merker flasken feil, Eks. "4D - Engelsk golden ale" når det egentlig skal være en "4E - American pale ale" vil den dømmes ut fra hva den er merket som. Dette vil gi en lav poengsum, selv om det er god øl.

Merk også at om det er spesielle tilsettinger i ølen som frukt, bær etc. vil den automatisk gå under kategori " Spesialøl." Om det er en IPA med vanilje, sett den da som 13E - Der en oppgi opprinnelig øltype og hva som er tilsatt. Eks. "13E - American IPA med vanilje".

Konkurransen vil dømmes av sertifiserte øldommere fra Norbrygg. Dommerskjema vil gjøres tilgjengelig for deltagere etter konkurransen.

Innlevering av øl er senest onsdag 10. oktober i Byen vår Gjøvik sine lokaler i Storgata 10. Hvis du skal sende det med post er leveringsadressen:

Byen vår Gjøvik
Storgata 10
2815 Gjøvik

Merk: Hjemmebryggkonkurranse

Spørsmål? post@gjovikby.no