top of page

Nico Widerberg – festivalkunstner 2021


Vi er stolt over å annonsere billedhugger og billedkunstner Nico Widerberg som festivalkunstner for jubileumsåret vårt 2021!

Nico Widerberg regnes som en av Norges store samtidskunstnere. Allerede tidlig i karrieren ble han internasjonalt anerkjent og du finner ham i flere kunstsamlinger og har gjort flere utsmykkingsoppdrag rundt om i verden. Dette i tillegg til en lang rekke separatutstillinger.

Nico Widerberg I arbeid med en av skulpturene sine. Foto: nicowiderberg.no

Nico på Akevittfestivalen

På Akevittfestivalen kan du glede deg til å se både grafikk, maleri og skulpturer av Widerberg. Kunstneren er også i et samarbeid med festivalen om et prosjekt, som vi gleder oss til å vise dere!

Kjent for sterk fargebruk i bildene. Foto: nicowiderberg.no

Nico Widerbergs uttrykk

Widerberg er kjent for fremstillinger av menneskekroppen og jobber hovedsakelig som billedhugger/skulptør og grafiker, men er også maler. Han bruker også flere teknikker, som f.eks skulpturer i bronse og glass, samt litografi, tresnitt og etsing i billedkunsten. Han er kjent for sterk fargebruk i bildene og teknikkene han bruker er ofte svært tidkrevende.

Nico forteller selv at han ønsker å formidle en stemning og tilstedeværelse i kunsten sin.

Han er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole i Oslo og Statens Kunstakademi i Oslo. Han har i løpet av sine 30 år som billedhugger og billedkunstner markert seg sterkt på samtidskunstscenen.


En av installasjonene til Widerberg. Foto: nicowiderberg.no

Hvor har du sett kunsten hans før?

Nico Widerberg sin kunst er del av samlingen til blant annet Nasjonalgalleriet, Museet for samtidskunst, Riksgalleriet, Lillehammer kunstmuseum og Johnson Collection i USA. I tillegg har han gjort flere, rene utsmykkingsoppdrag for flere institusjoner. Se eksempler på noen av utsmykkingsoppdragene hans her: http://www.nicowiderberg.no/work/commissionLes mer om Nico på hjemmesiden hans.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page