top of page

Akevitt og faglige arrangementer
Interessert i akevittens historie, Gjøviks tilknytning til akevitt eller andre arrangementer tilknyttet det faglige rundt akevitt? Her er en oversikt over ting som skjer under festivalen!

lør. 27. sep.Holmen BrænderiSmak på akevitt mens du opplever det vakre 1800-tallsglasset fra Gjøvigs Glasværk og hører historiene om hva de skålte med da glassene var nye. Det hele foregår i ærverdige Holmen Brænderi, der Gammel Opland så sitt lys i 1872. Hør fortellingene om brenneriet og den storstilte sprittransporten som g
lør. 27. sep.HyggePatrik og Atle fra Oplandske spritfabrik deler alle sine beste tips i og gir en innføring i akevittens verden og historien bak folkefavoritten Gammel Opland. Lær deg å lage 4 fantastiske cocktails du kan imponere vennegjengen med!
lør. 27. sep.Gjøvik gårdMjøsmuseets Evald Kvem forteller om festligheter og lokalhistorie i de praktfulle stuene i hovedbygningen på Gjøvik gård etterfulgt av akevittsmaking med destillatør Halvor Heuch.
Flere tidspunktlør. 27. sep.HOFFOmvisning med fokus på spritproduksjon og akevitt, og historien fra de første brenneriene på 1840-tallet og frem til i dag samt omvisning i styrerom og rektifikasjonsanlegg og smaksprøver. Kanskje blir det en "tur til topps" også?
Flere tidspunktlør. 27. sep.Smakshallen, FjellhallenSmakshall for akevitt og øl med små og store, lokale og landsdekkende utstillere.
lør. 27. sep.Lasse Liten CC GjøvikAtle Minothi er et fyrverkeri av en historieforteller. Gå ikke glipp av denne sjarmøren på Lasse Liten.
lør. 27. sep.Gjøvik gårdOpplev samspillet mellom sjokolade og akevitt i en guidet smaking med historisk kontekst på historiske Gjøvik gård.
lør. 27. sep.Quality Hotel StrandBli med og lær om hvordan du kan kombinere ost og akevitt med Snertingdal Ysteri og Halvor Heuch fra Atlungstad Håndverksdestilleri.
Flere tidspunktfre. 26. sep.Oppstart Pi-taketEn av festivalens mest populære programposter - fem stoppesteder med historie, smaksprøver og kultur. Ikke gå glipp av denne unike vandringen gjennom Gjøvik by!
fre. 26. sep.Quality Hotel StrandMaster blender og senior produktutvikler Morten Paulsen i Anora lærer dere om gode smakskombinasjoner for spekemat og akevitt - deretter serveres en herlig spekemattallerken.
fre. 26. sep.HyggeGå ikke glipp av dette fyrverkeriet av en kunnskapsformidler! Atle Minothi er kjent som en svært inspirerende og kunnska
fre. 26. sep.SmakshallenOm du ikke selv deltar i konkurransen om å lage Norges beste akevittcocktail, kan du få med deg kampens hete på lillescenen i Smakshallen. Kanskje du får med deg et triks eller to?
tor. 25. sep.NorvaldKvelden byr på gode historier, ny kunnskap og ikke minst – ekte håndverksøl fra vårt distrikt. Norvald sørger for øl-snacks som setter prikken over i’en til smaksopplevelsen.
tor. 25. sep.Ølteltet på JernbanetorgetBli med på smaking med Små Vesen, Grimås og Trysil Bryggeri
bottom of page