top of page

Smaksteltet: Disse bør du få med deg

Hvilke utstillere bør du få med deg i smaksteltet i år? Sjekk ut anbefalingene til sjefen for smaksteltet, Monica Lybeck;


– Det skal ikke stå på smaksopplevelsen for de som besøker teltet. Vi har mange spennende utstillere i år, forsikrer Monica (bildet). Til daglig jobber hun som seniorkonsulent i Eika, men i september og oktober har hun også kontroll på Smaksteltet til Akevittfestivalen.

Les mer om smaksteltet her


Fra bortgjemt bar til sprit produsert i nordlys

Om hun ikke er akevittnerd, har Monica i hvertfall kontroll på de fleste akevittleverandørene i Norge. Listen over gode leverandører er lang, men hun har en knippe nye og spesielle utstillere hun ønsker å trekke frem.


– En av mine favoritter, som jeg synes fortjener litt ekstra oppmerksomhet er Himkok – en godt gjemt, men etter hvert også mye snakket om bar i Oslo, forklarer hun.


Baren skal være litt av en opplevelse – med bartendere kledd i lab-frakker og med en kjemiker- og oppfinner-tilnærmelse til drikken de lager. Her lager de ikke bare drinker, men de destillerer også sin egen sprit. Disse folkene kommer til smaksteltet med akevitten sin i år.


Aurora Spirit Distillery er også veldig spesielt og verdt å få med seg, mener Monica. Dette er det nordligste bryggeriet i Norge og lager spritmerket Bivrost – «Håndlaget i nordlys i foten av Lyngalpene», som de selv skriver om akevitten de lager.


Den lokale og den naturnære

Av de litt mer lokale vil Monica nevne Grimaas Bryggeri, som startet som et lite bryggelaug på Raufoss i 2014 av de tre barndomsvennene Trond, Pål og Christian (de to første i bildet under. Foto: TotensBlad).


De rigget seg til i låven på gården til bestefaren til Christian og etter noen år med brygging på hobbynivå bestemte de seg for å søke om salgsbevilling. I 2017 ble Grimaas Bryggeri AS etablert og statlig tilvirkningsbevilling kom på plass. Etter uendelig med dugnadstimer, og litervis av kaffe servert av bestemor Ragnhild, er den gamle stallen på Grimås Gård pusset opp i sin helhet. Her produseres og leveres skikkelig godt øl, som du også finner i smaksteltet i år.


OSS Craft Distillery med Bareksten Spirits er den siste, litt spesielle leverandøren jeg vil nevne, sier Monica. Sjefsdestillatøren her (bildet over, foto: BT) har klokketro på norske urter og bær og lager sprit med smaker hentet fra Norges skoger – inspirert av hulder og skrømt. Her er det spennende smakskombinasjoner du bør få med deg!


Dette er bare noen av de spennende leverandørene av øl og akevitt du finner i smaksteltet. Her finner du listen over alle leverandørene og utstillerne som har fått plass i på festivalen i år.

Comentarios


bottom of page