top of page

NYHET! Grom - Gjøviks akevitt

Grom festivalakevitt relanseres 4. september 2020! Akevitten får nå det nye navnet «Grom - Gjøviks Akevitt» og blir tilgjengelig hele året på Vinmonopolets bestillingsutvalg.Gjøviks Akevitt har forlatt tegnebordet og finnes nå i hyllene til Vinmonopolet.

Grom festivalakevitt ble en stor suksess da den ble lansert under Norsk Akevittfestival på Gjøvik i 2019, og alle de 600 flaskene ble revet bort på rekordtid. I år er dessverre Akevittfestivalen avlyst som følge av koronapandemien, men akevitten blir nå tilgjengelig – som helårsakevitt, på Vinmonopolets bestillingsutvalg.


Grom - Gjøviks akevitt

Daglig leder i Atlungstad Håndverksdestilleri hvor akevitten fremstilles, Romain Jourdan forteller om Grom:


– Akevitt har lange tradisjoner i Innlandet, og Gjøvik er den norske akevittens vugge og hovedstad. Nesten all potetsprit i alle typer norsk akevitt, er innom rektifiseringsanlegget Hoff på Gjøvik for destillering. Det var derfor ganske naturlig å hedre byens betydning for norsk akevitt med en egen blend fra Atlungstad, sier Jourdan.


Grom – Gjøviks Akevitt er en klassisk norsk, fatmodnet akevitt med hint av blant annet karve, fennikel og koriander. Produktet har en gyllen farge etter lagring på sherryfat og madeirafat, noe som gir litt sødme og vinøse toner.


Atlungstad Brenneri på Stange

Akevittfestivalen er glad over samarbeidet med Atlungstad Håndverksdestilleri, som også i år har produsert en fantastisk god akevitt. Selskapet holder til i Atlungstad Brenneris historiske lokaler, og driver med småskalaproduksjon av norsk akevitt og andre brennevinstyper. Både festivalen og Håndverksdestilleriet er stolte av å kunne videreformidle den nasjonale kulturarven gjennom kunnskap om og lidenskap for godt håndverk.


Comments


bottom of page