top of page

Jakten på Livets Vann - en hysterisk komedie!

I disse dager øves det liten gjeng skuespillere flittig på komedien "Jakten på livets vann" som skal vises under Norsk akevittfestival på Gjøvik.


I skrivende stund øves det koreografi under kyndig ledelse av Mai Elin Løken. Noe som får de involverte til å svette på hittil ukjente steder. Forestillingene kan beskrive som en musikalsk komedie inspirert av klassikere som Monty Python og brødrene Dahl. Hovedrollen Ridder Sofus spilles av Hans Esben Gihle, som hennes får vist hele sitt talent. I øvrige roller finner vi Nils Jørgen Nygaard Kraft, Steffen Csirmaz og det unge talentet Johanna Olive Skullerud. Manus og regi er ved Marianne Steinsrud.


Handlingen i forestillingen er lagt til byen Djupvik som huser og av distriktets siste riddere- Ridder Sofus. Han ønsker å gifte seg med den fagre Jofrid av Brumunddalir, men møter motstand hos hennes far Hertug Arthur. For å få muligheten til å sikre seg den faglige kvinnen må Sofus delta i ridderturneringen og vinne den gjeve akevitten for Arthur. Noe som ikke blir så lett som Sofus hadde håpet.


Ideen om en egen teaterforestilling til Akevittfestivalen har vokst frem over tid. Nå var tiden endelig moden for å sette den ut i livet. Norsk Akevittfestival byr på fantastiske og unike opplevelser innenfor lokal mat- og drikkekultur, med utgangspunkt i et produkt som vi har historisk eierskap til på Gjøvik. Festivalens rikholdige program får med andre ord enda og uttrykk for lokal kultur.


Nå krysser gjengen bak nyskapningen sverd på, at så mange som mulig finner vegen til Friscena og feirer Akevitten med sistnevnte og moro!Medvirkende - Hans Esben Gihle Nils Jørgen Nygaard Kraft Johanna Skullerud Stykket er skrevet av Marianne Steinsrud, som også har regi.

Comments


bottom of page