top of page

Ølbryggerkonkurranse

Oppdatert: 2. okt. 2019

Norsk Akevittfestivals Ølbryggerkonkurranse


Norsk Akevittfestival inviterer til ølbryggerkonkurranse for hjemmebryggere!

Konkurransen blir bedømt av fagutdannede ølkjennere og vi gleder oss til å samle inn årets deltagere.Finalen og premiering på Postplassen lørdag 12. oktober kl. 13.45.

Alle øl dømmes etter typeriktighet. Andre typedefinisjoner enn Norbryggs kan kun brukes etter avtale med Dommerkomiteen. Det skal leveres 2 flasker av hver påmelding. Dette slik at vi kan gi en ny sjanse om noe er galt med første flaske. Flaskene skal merkes med navn, alkoholprosent, type øl ut fra Norbrygg sin typedefinisjon, les her.


Merking av flasker Om man merker flasken feil, Eks. "4D - Engelsk golden ale" når det egentlig skal være en "4E - American pale ale" vil den dømmes ut fra hva den er merket som. Dette vil gi en lav poengsum, selv om det er god øl. Merk også at om det er spesielle tilsettinger i ølen som frukt, bær etc. vil den automatisk gå under kategori " Spesialøl." Om det er en IPA med vanilje, sett den da som 13E - Der en oppgir opprinnelig øltype og hva som er tilsatt. Eks. "13E - American IPA med vanilje".


Dommerskjema vil gjøres tilgjengelig for deltagere etter konkurransen.


Innlevering av øl er senest onsdag 9. oktober i Byen vår Gjøvik sine lokaler i Storgata 10.


Hvis du skal sende det med post er leveringsadressen:

Byen vår Gjøvik Storgata 10/PB 25 2815 Gjøvik

Merk: Hjemmebryggkonkurranse

Spørsmål? post@gjovikby.no

ENGLISH -

The award for best brewed home beer will be handed out at the stage at Postplassen 1:45 pm Saturday October 12th.Comments


bottom of page