top of page

Årets festivalkunstnere

Oppdatert: 7. okt. 2019

Torsdag 10. oktober åpner Kari Oline Øverseth og Ansgar Ole Olsen utstilling på Kaufeldtgården. Årets festivalutstilling er et resultat av et samarbeidsprosjekt mellom Gjøvik kunstforening og Toten kunstforening kalt FUGE. Åpning av utstilling skjer torsdag 10. oktober kl.16:00. Utstillingen er åpen fredag og lørdag fra kl.12:00-18:00Unni oppfordrer alle til å ta turen innom Kaufeldtgården under årets Akevittfestival

- I år har vi to festivalkunstnere, kan Unni Heimdal, akevittfestivalens kultursjef, fortelle.


Kari Oline Øverseth og Ansgar Ole Olsen har delt verksted i over 30 år og dette vises gjennom verkene deres. De er sterkt influert av hverandres uttrykk og arbeidsmåter, men dette blir bearbeidet i ulike materialer.


Kunstprosjektet har arbeidstittel: « Aqua, terra, ferro, calidi». Utstillingen tar utgangspunkt i verk de har laget sammen, men også verk de har laget hver for seg.


Kari Oline Øverseth og Ansgar Ole Olsen forteller:

"Arbeidstittelen avspeiler hovedingrediensene i våre råmaterialer; jord og jern. Disse råmaterialene bearbeides ved hjelp av vann og går til slutt gjennom ild/varme. Leire er kun plastisk når den inneholder vann, og jern ruster gjennom kontakten med vannet. Leire må utsettes for sterk varme for å bli keramikk, og jernet smis og sveises ved hjelp av varme.

Aqua er I denne sammenhengen er en klar assosiasjon til «livets vann», men også vann som kilde til alt vi ellers spiser og drikker.

Kunstverkene vil avspeile noe av framstillingsprosessen, men også handle om former som samler, oppbevarer, fyller og forundrer."


Under er en liten smakebit på hva vi kommer til å se på utstillingen under årets akevittfestival. Unni Heimdal oppfordrer alle til å ta turen til Kaufeldtgården og denne spennende utstillingen.

Comments


bottom of page