Mersmak


Velkommen til matkonferansen MERSMAK

Torsdag 11. oktober kl. 14:00 -16:45 på Holmen Brænderi (Vitensenteret)

Mat er en stadig viktigere faktor for reisevalg, og det er en stigende interesse for lokalt forankrede og autentiske matopplevelser. Det handler om å få komme nær de lokale, der hvor maten produseres og få dypdykk i matkulturen.

MERSMAK serveres inspirasjon og kompetanse rundt lokalmat og opplevelser.

Program MERSMAK

Velkommen ved Christian Hedløv Engh, direktør i Innovasjon Norge Innlandet.

Olav Lie-Nilsen, eier og driver Thorbjørnrud Hotell og Øvre Kjekshus Gård
I 2010 bestemte hotelleier Olav Lie Nilsen seg for at Thorbjørnrud skulle bli best i Norge på lokalmat – og denne maten ønsket han å produsere selv. Olav nærer stor kjærlighet til bondeyrket, bærekraftig matproduksjon og mat som kulturbærer.

Nina Sundqvist, administrerende direktør Matmerk
Stiftelsen Matmerk har som formål «å skape preferanse for norskprodusert mat». Merkeordningen “Spesialitet” forvaltes av Matmerk og er en offisiell merkeordning som viser forbrukeren vegen til god lokal mat og lokalt drikke. Nina kjenner verdikjeden for norsk mat fra bonde til forbruker.

BEINSTREKK med lokale smaker

Frode Iversen, M8 Design
Frode Iversen har bred erfaring fra kommunikasjonsbransjen. De siste årene har Frode også begynt å interessere seg for mat, bl.a. gjennom Selmer Utvikling som står bak det nye konseptet Rætt i Kjæften, samt matkasseprosjektet THORS klar middag, som rett og slett gikk rætt på trynet. Men som Frode sier - slik gir læring og refleksjoner.

Hilde Charlotte Solheim, styreleder Destinasjon Røros
Hilde Charlotte Solheim er bl.a. tidligere direktør for reiseliv og kultur i Virke. Hun sitter i seks ulike styrer innenfor reiseliv, natur, kultur og matkultur. Hun ledet også juryen for Årets Lokalmatgründer 2018. Hilde Charlotte er opprinnelig fra Gjøvik.

Konferansen retter seg mot aktører innen matproduksjon (jordbruk), småskala produsenter, næringsmiddelindustri og HORECA. Målsettingen med seminaret er å øke interessen og kompetansen hos deltagerne rundt bruk av lokale råvarer og produkter, samt inspirere og stimulere til økt fokus på matkulturopplevelser og -tilbud i regionen.

Arrangementet er gratis ved påmelding

PÅMELDING HER:

Vi takker Fylkesmannen i Oppland og Innovasjon Norge for støtte til Mersmak!