Kunstutstilling – Trine Håkonsen


Kauffeldtgården - 11. - 28. oktober

"Den 11 oktober åpner jeg separatutstilling på Kauffeldtgården, i regi Gjøvik Kunstforening, under årets Akevittfestival på Gjøvik," - Trine Håkonsen.

 

Torsdag 11. oktober

Åpning av utstillingen i Kauffeldtgården

Fredag 12. oktober og lørdag 13.oktober

Utstillingen er åpen fra kl. 12.00 til 18.00

Foto: OA

"Jeg har alltid drømt om å få lov til å  utfolde meg i det kreative rom, kose meg i fargepaletten og skape. Mitt første mål var å bli antatt på Gjøvik Kunstforenings høstutstilling, høsten 2009. Da hadde jeg dyrket hobbyen min i noen år, og var klar for å dele mine bilder med andre. Jeg ble antatt til utstillingen, og dette markerte ”begynnelsen på fortsettelsen”. Høstutstillingen ble et vendepunkt for meg, og  jeg fikk  ideer som jeg ønsket realisert i fremtiden. Mitt mål ble en egen utstilling 1 oktober 2010.

Men, Jeg drømmer ikke mer. Jeg lever, i en virkelig verden – som kunstner!

Jeg arbeider i eget atelier lokalisert i Mustad Næringspark, et industriområde på Gjøvik som utvikler seg til å bli et spennende miljø med kultur og næringsvirksomhet.

Jeg er min egen lykkes smed. Sakte, men sikkert foredler jeg ny kunnskap med skaperglede og vilje. Store formater angripes intuitivt, et slags styrt tilfeldighetsprinsipp, glade farger, lyse og mørke, kastes rundt på lerettet med pensler, kniver, sparkler og svamper. Målet er ofte definert, det er bare veien dit som er udefinert. Men, I love it!

Det er prosessen i seg selv som utfordrer og spenningen ligger et sted midt i mellom. Mine bilder er en blanding av det figurative og det abstrakte språket.

Etter flere år ser jeg nå resultater! Jeg har vist frem mine verk til publikum i flere separatutstillinger, kollektive utstillinger og åpne verksteder på Kunstalboratoriet på Mustad Næringspark, Gjøvik

Året 2018 er et spennende år. Jeg er årets Skibladnerkunstner og har designet etiketten på Skibladnervinen 2018. Lanseringen er 28 juni, på Skibladner!

Så drar jeg videre til mitt andre hjemsted, Gudbrandsdalen og Gålå, hvor jeg skal ha utstilling på Rudi Gard, i perioden når Peer Gynt spelet arrangeres og andre store arrangement på Rudi Gard avvikles Det er et høydepunkt, og jeg gleder meg til å vise mine bilder til bygda som jeg har blitt så glad i".

- Trine Håkonsen