Gjøvik tettpakket med folk og mat

– I år kan vi invitere til det største matmarkedet vi har hatt noen gang på Gjøvik! smiler Gry Merete Svenskerud, som er ansvarlig for matmarkedet på CC. – Vi har flere lokale utstillere enn noen gang og et stort utvalg av lokale produkter – både i Storgata og her på CC!

 

Luker, smaker og spisskunnskap

Matmarkedet Mætt ta mat finner du fredag og lørdag, både i Storgata og på CC Gjøvik.

– Vi gleder oss til å fylle Gjøvik med spennende smaker og dufter i helgen, sier Gry Merete (bildet) og kommer med et hett tips til alle som er glad i mat og nye smaker.

– Byen vil være full av lokale tilbydere som virkelig kan produktet sitt, så det er en gyllen mulighet for matinteresserte å få gode tips og nye smaker inn i matlagingen sin.

God mat hører sammen med godt drikke!

– Akevitten er et nordisk fenomen og smakene i den blir jo ofte løftet sammen med de riktige og gjerne lokale smakene. Litt av misjonen til Norsk Akevittfestival er jo å løfte disse lokale mat- og smaksopplevelsene, forteller Gry Merete.

Festivalen byr samlet sett på et bredt spekter av spennende mat- og drikkeopplevelser og kan i år – i enda større grad enn tidligere, presentere et bredt utvalg av norsk mat med særlig fokus på lokal mat, samt lokale matspesialiteter fra Mjøsregionen.

– Dette har vi virkelig kommet i land med i år, smiler Gry Merete og forteller entusiastisk at det blir mulighet for å spise seg gjennom byen da flere tilbydere av «mat i handa», eks. Helgrillet kje hos Ulsrudbakken Gård/Spb1 Østlandet, «brækeburgere» fra Stenbergs Gårdsverden, gourmetpølser fra Toten Kjøtt og flatbrød og potetvafler hos Bygdekvinnelaget. Fårikål hører høsten til og Kalle fra CC Mat byr på smaksprøver av denne herlige retten. Vang Gård og Holmen Crisp setter standarden med sin nostalgiske bil som en del av sin stand.

I år, som i fjor, kan du også få deg noe å bite i fra foodtrucks – bl.a fra Thors (bildet, foto: OA), som vant Mjøsas Idépris 2018 for produktene Rætt i kjæften, Det Norske Vaffelsteikeriet som ble kåret til årets lokalmatgründer i 2015, og mange andre godbiter.

Kom til byen og la deg imponere over hva regionen har å by på!

Utstillere gågata

Birkerbeinerspelet
TINE
Vardal, Snertingdal og Biri Bygdekvinnelag
Grilstad AS
Stenbergs Gårdsverden
Smia Restaurant og Catering AS
Nimai Håvard Hammer
Kari-Mette Sandaker
Unnis Torg
Toten Kjøtt
Norsk Akevittfestival
Gulating – pop-up øl telt
Spekeboden AS
Stabburmat AS
Grimaas Bryggeri AS
Ulsrudbakken Gård, i samarbeid med Sparebank 1
Østre Lae Gård
Mat fra Toten
Matagenten LinkT sponsorsalg Johansen
Kims/Orkla Confectionery & Snacks Norge
Raufoss VGS/kokkelinja
Gudbrandsdalsbakst
Hoff SA/NAV
EGON
Honningselskapet
Frøysagarden
Bakken Øvre Gårdsmat
Det Norske Vaffelsteikeriet
Thors/Selmer Utvikling
Smakfullt

Utstillere CC

Bakstfjøla
CC Mat – Egenproduserte varer
Finsbråten
Gilde
Bama
Toten Egg
Toten Kjøtt
Kjelstad Bakeri
Tine
Sildakongen
Ringnes
Nidar
Totenflak
Fårikål og fiskesuppe
Valdres Bakst
Kjevla Bakeri
Gausdal Mat
Kvikstad Sau
Vang gård
Holmen Crisp
Solbær fra hjerte – Thorud gård
Viggo’s kjempegode smultringer
Mr Uy