top of page

ØNSKER DU Å JOBBE SOM FRIVILLIG?

Som frivillig under Norsk Akevittfestival er du en del av et maskineri hvor alle jobber for å lage den beste mat og drikke festivalen i Norge.  Du vil få muligheten til å jobbe i et dynamisk arbeidsmiljø, der vi i fellesskap løser oppgaver som må gjøres for at festivalen skal kunne bli arrangert. Du trenger ikke å ha festivalerfaring fra før, det viktigste for oss er at du har et godt humør og en iherdig arbeidsinnsats.

For å jobbe som frivillig under Akevittfestivalen må du ha fylt 18 år. Har du lyst til å jobbe i bar må du ha fylt 20 år. 

Hva får jeg?

Som frivillig får du frivillig-antrekk, mulighet til å jobbe med andre flinke folk og få erfaring. Alle får også en arbeidsbekreftelse, og ved forespørsel gir vi mer enn gjerne ut en fyldig attest. Den kan være god å ha når du skal søke jobb senere eller hvis du er interessert i å jobbe mer i kultur- og festivalbransjen. Som frivillig får du også gratis inngang til en av konsertene i fjellhallen (ved fylte 20 år). 

Ingen frivillige, ingen festival!

Hva kan jeg jobbe med?

Vi trenger hjelp til både stort og smått; Alt fra kaffekoking og holde festivalen ren til rigging og kjøring.

Dersom du har spesiell kompetanse eller et ønske om å jobbe med noe spesielt er det fint om du nevner dette i skjemaet under. 

Nedenfor finner du en kort beskrivelse av noen ulike arbeidsområder.

+ Vertskap (18+)

Her er du festivalens vertskap på området. Du skal sjekke bånd på gjestene når de skal inn på festivalen, og være vakt på forskjellige poster så ingen publikummere havner på avveie. Oppgaven din er, i samarbeid med profesjonelt vakthold, å passe på at alle gjestene har det sikkert, trygt og trivelig.

+ Aquavert (20+)

Her er du festivalens mobile servicesenter. Din oppgave er å være synlig i festivalområdet og bistå publikum med å svare på spørsmål, være veiviser etc. Generelt gi festivaldeltakerne en god følelse av å bli sett og tatt vare på.

 

+ Bar (20+)

Serviceinnstilte og positive folk er viktig for en velfungerende bar. I perioder kan det bli hektisk, men sammen med resten av bargjengen skal det være hyggelig både foran og bak disken. Om du har tidligere erfaring fra servering er det helt supert, men det er ikke en forutsetning. Her får du den nødvendige opplæringen som trengs på begynnelsen av dagen. Du må ha fylt 18 år for å jobbe i bar.

+ Miljø (16+)

På miljø sørger du for å holde festivalområdet rent og hyggelig. Dette gjelder både før, under og etter festivalen. Denne gruppa er viktig for alles trivsel på Akevittfestivalen. Fellesskap for et rent festivalområde er viktige stikkord, og her er det bra å ha med positive folk på laget!

+ Billett & akkreditering (16+)

Som frivillig i denne gruppen er du gjerne det første møtet publikum har med festivalen. Du vil jobbe med salg av billetter og bytting av billett mot bånd. Det kan bli noen hektiske perioder, så det er viktig at du har sans for orden, kan holde tunga rett i munn og at du møter alle med et smil.

+ Transport/runnere (18+)

For å få alt til å gli på skinner trenger vi flinke folk med førerkort som kan kjøre/hente/bringe. Det vil være noe varetransport og andre ad hoc oppgaver. Her er det en fordel om du er lokalkjent! Vi trenger i tillegg noen som kan bistå sjåførene og hjelpe til der det trengs.

+ Arena (18+)

Dette er gruppa som jobber med både opprigg og nedrigg av festivalarenaen. Her trengs det handy folk som kan løfte tungt, og som gjerne har erfaring fra enten bæring av gjerder eller snekring av større og mindre prosjekter. Husk å kle deg etter forholdene og med gode sko. Arenagruppa jobber før og etter festivalen.

+ Dekor (15+)

Til dekorgruppa ønsker vi oss deg som er nevenyttig og opptatt av å skape et hyggelig festivalområde. Her skal det bygges ting og boder, lages skilt og dekorere ulike steder rundt. Både fysisk arbeid, et øye for detaljer og evne til å finne gode og kreative løsninger er verdifullt i denne gruppa.

 

Hva forventes av meg?

Som frivillig på festivalen vil du fungere som en Norsk Akevittfestival-ambassadør, derfor er det noen forventninger som stilles til deg. Som frivillig forventes det at du følger fastsatt vaktplan og møter presist til arbeidsøkten. I tillegg til dette krever vi at du er rusfri på jobb, og at du er hjelpsom og imøtekommende ovenfor publikum, andre frivillige og administrasjonen.

Hvor mye skal jeg jobbe?

Det velger du helt selv. De fleste vaktene vi har er på 6-8 timer og du avtaler selv hvor mange vakter du ønsker å ta. Akevittfestivalen trenger også hjelp i dagene før og etter festivalen, så gi gjerne beskjed om du ønsker å bidra utover festivalhelga.

Søk her

Lurer du på noe?

Ta kontakt på post@gjovikby.no

bottom of page